Vi uppskattar meningsfulla ord, fängslande memes och vittiga citat mer än någon annan. Denna webbplats innehåller vår unika samling av smarta fraser och tankar från mer än 500 olika källor, både i textformat och i bilder eller videor.

Dorian Grays Porträtt Citat

1. Dorian Grays porträtt (The Picture of Dorian Gray) är en roman av Oscar Wilde, publicerad första gången i julinumret av tidskriften Lippincott’s Monthly Magazine 1890.
2. Oscar Wilde: The Picture of Dorian Gray – FULL AudioBook – Dramatic Reading – Fiction
Thanks for watching!
3. Kulturknarkaren – WordPress.com
q3
4. En läsning av Oscar Wildes roman Dorian Grays porträtt sätter igång tankar om vad som egentligen är nytt, vad som är gammalt – och vad evigt, allmänmänskligt.
5. Den bryter av mot den viktorianska tid i vilken den utgavs, där estetiken skulle tjäna ett uppfostrande syfte.
6. Dorian Grays porträtt är Oscar Wildes roman om en vacker ung man som blir avmålad av en konstnär – och vars porträtt åldras i hans ställe.
7. 20 Denna strävan är ett centralt tema i Oscar Wildes roman, där konsten står för perfektion och fullkomlighet och där livet står för ofullkomlighet.
8. Docplayer.se
q8
9. Bokduetten: juli 2015
q9
10. Mettes pocketblogg – WordPress.com
q10
11. Temat behandlas ganska mycket, och det är intressant då alla karaktärer har lite olika uppfattningar om rätt och fel.
12. Dorian Grays porträtt är Oscar Wildes roman om en vacker ung man som blir avmålad av en konstnär – och vars porträtt åldras i hans ställe.
13. Andrénsamlingen – WordPress.com
q13
14. Konstnären Basil Hallward har just färdigställt ett porträtt av en ung och mycket vacker man som han nyligen lärt känna.
15. Lund University Publications – Lunds universitet
q15
16. När den cyniske och kvicke lord Henry Wotton håller ett tal för Dorian Gray om ungdomens övergående prakt, sår detta ett frö i Dorian: han inser att han.
17. »Dorian Grays porträtt« handlar om en osannolikt vacker ung man, Dorian, som rör sig i Londons societetsliv och där blir vän med konstnären Basil Hallward.
18. Asta på vift…
q18
19. Www.greelane.com
q19
20. I filmen om Dorian Gray så får vi främst se Dorian och hans umgänge i en mycket lyxig vardag med stora och fina hus och många fester med fin ….
21. Tusen sidor
q21
22. Jag har tidigare aldrig läst någon bok av Oscar Wilde, bara diverse citat – och liknande sentenser kryllar denna bok av, lagda i munnen på den hedonistiske njutningsmänniskan Lord Henry.
23. Tusen sidor
q23
24. Docplayer.se
q24
25. Kort om handlingen: Dorian Grays porträtt är Oscar Wildes mest kända berättelse om den unga herr Dorian som väljer att offra sin själ för evig ungdom.
26. SelmaStories
q26
27. Stiftelsen Svenska Filminstitutet har i uppgift att stödja produktion, distribution och visning av värdefull film, att bevara och tillgängliggöra det svenska filmarvet samt att ….
28. Under 1800-talets viktorianska England skulle konsten verka i mora – liskt och uppfostrande syfte, något som Oscar Wilde motsatte sig till,.
29. FehrPlay.com
q29
30. Swedish Of The Day
q30
31. Istället för bokcirkel: 2017
q31
32. Istället för bokcirkel: 2017
q32
33. Konstnären Basil Hallward har just färdigställt ett porträtt av en ung och mycket vacker man som han nyligen lärt känna.
34. Mettes pocketblogg – WordPress.com
q34
35. Denne tjusas av Dorian Grays ungdom och planterar, med ett tal om ungdomens övergående prakt, ett frö i D.
36. Dorian Grays porträtt är Oscar Wildes roman om en vacker ung man som blir avmålad av en konstnär – och vars porträtt åldras i hans ställe.
37. Mettes pocketblogg – WordPress.com
q37
38. SelmaStories
q38
Lämna ett svar