Snart sommar!

Snart är sommaren här! Nationaldagen närmar sig och sen kommer det gå supersnabbt och vips är det midsommar och sommar!

Vad har ni planerat inför nationaldagen? Jag ska träffa några kompisar och bara ha det härligt. Lär bli lite grillning och efteråt så blir det fest.

Hoppas på skönt väder. Regn får det absolut inte bli, vore näst intill katastrof. Lite kyla går bra, men regn vill jag inte ha. Men det är väl lika bra att förbereda sig på det värsta. Har rotat fram både regnjacka, gummistövlar och stort paraply. Skadar ju inte att vara väl förberedd om nu vädret inte blir som jag vill.

För er som behöver nya regnkläder kan jag tipsa om Naturkompaniet. Hittade den här snygga rosa regnjackan där. Märket är Tretorn:

Regnjacka från Tretorn hos Naturkompaniet
Regnjacka från Tretorn. Kan köpas hos Naturkompaniet för 799 kr.

För er som tycker regnjackan är lite för rosa så kan jag passa på att säga att den också finns i andra färger. Till exempel gult, blått och grått. Säkert missat någon färg, men det är dessa jag minns just nu! Har för mig regnjackan är i unisex modell också så den passar både damer och herrar.

Dock kan jag tycka att det är lite tråkigt att lägga ut en massa pengar på regnkläder. Finns ju roligare saker att köpa även om de är väldigt praktiska när det är oväder. Inte så kul att bli blöt och kall.

Har hört att det finns regnjackor med fleecefoder i så kollade runt lite och hittade denna:

Wings Wintercoat - varm regnjacka från Tretorn
Varm regnjacka med foder från Tretorn.

Även regnjackan är ovan är från Tretorn. Verkar både varm och skön och har fleecefoder. Den heter Wings Wintercoat och kostar 1000 kr i Tretorns egen webshop. Klassisk regnjacka tycker jag det ser ut som. Finns även i flera färger, precis som den rosa.

Regnponchos eller caper är nog också rätt praktiskt när det är dåligt väder. Enkelt att ha med i väskan och lätt att dra på om det börjar regna. Tyvärr är ju de billiga regncaperna inte så hållbara. Har man tur håller de för en dag, har man otur går de sönder och man blir dyngsur. Brukar dock alltid ha en i väskan om jag ska ut på en utflykt med osäkert väder. Orkar sällan släpa på regnkläder… Så då chansar jag på att det räcker med en poncho. Oftast går det bra, men ibland mindre bra.

Kommer ni ihåg att jag skrev om blommiga väskor förra gången? Ni måste bara kolla in de här blommiga gummistövlarna!

Gummistövlar skopunkten
Gummistövlar av märket Lejon, säljs hos Skopunkten

Visst är de fina? Riktigt våriga med härligt blommönster tycker jag. Säljs i Skopunktens webbshop för 299 kr. Skopunkten har även erbjudandet köp tre skor betala för två, de billigaste får man på köpet.

Brukar inte handla så mycket skor från Skopunkten, men ibland när jag ska köpa festskor brukar jag titta in där och utnyttja kampanjen 3 för 2.

Tipsa mig om fler fina stövlar om ni vet några! Är svag för fina och roliga gummistövlar. När jag var liten hade jag ett par lila som jag använde tills det blev hål i dem. Sen hittade jag ett par prickiga som jag kom att älska! Nu är jag tillbaka i lila stövlar igen 🙂